Міграційне право

Посвідка на проживання у Сполучених Штатах за новими правилами

Дональд Трамп висловив підтримку законопроекту, що передбачає зміну міграційної політики та посилення умов видачі віз для працевлаштування – відтепер використовуватиметься рейтингова система. Ми спробували розібратися в основних нюансах нового міграційного законодавства та з’ясувати, яким чином можна отримати максимальну кількість балів.

Посвідка на проживання у Сполучених Штатах за новими правилами - gram-news.com.ua

Нова програма схожа на ту, яка вже тривалий час практикується в Австралії та Канаді (міграційну політику цих держав Дональд Трамп часто хвалить). Відповідно до оновленої системи, всі 140 тисяч віз, які мають іноземці відповідно до щорічної квоти, тепер розподілятимуться між здобувачами на підставі вищезгаданого рейтингу. На становище у цьому рейтингу може вплинути низка чинників. Наприклад, наявність в іноземця наукового ступеня, рівень доходу (в ідеалі він має втричі перевищувати середній прожитковий мінімум у штаті), а також ступінь володіння англійською мовою. Мінімальний поріг для подачі візи становить 30 балів. Якщо іноземець не набирає їх, заяву в нього просто не ухвалять.

Отже, що може впливати на кількість балів?

Насамперед вік. Найбільше в США цінуються люди працездатного віку: якщо вам віком від 26 до 30 років, ви отримаєте найбільше «окулярів» – десять. При цьому бали за вік не нараховуватимуться неповнолітнім, а також іноземцям віком від 50 років.

Освіта. Ще один фактор, здатний вплинути на місце у рейтингу. Найменше балів дається за базову вищу освіту, а найбільше – за докторський чи професійний ступінь.

Володіння мовою. У цьому питанні не допоможуть ні дипломи, ні сертифікати щодо проходження мовних курсів. Бали нараховуються виключно за результатами профільного тестування. За ідеально пройдений тест можна отримати 12 додаткових балів. Якщо ж у тесті буде дано менше ніж 60 відсотків правильних відповідей, бали не будуть нараховані зовсім.

Інвестиції. Питома вага балів за інвестування порівняно мала. Якщо інших країнах фінансове вкладення певну суму дає декларація про автоматичне оформлення посвідки на проживання, то США інвестор отримає лише 12 додаткових балів максимум.

Крім того, на фінальне місце у рейтингу може вплинути наявність олімпійських нагород та Нобелівської премії. Також деякі рейтингові поблажки будуть зроблені подружжю іноземців, які вже отримали візу.

Rate this post