Міграційне право

У США знову замислилися над посиленням візової політики

В Адміністрації Сполучених Штатів планують змінити анкети, які заповнюють іноземні громадяни під час оформлення візи. До опитувальників, серед іншого, додадуть рядки для адрес електронної пошти претендентів.

Наприкінці минулого тижня Державним департаментом США було подано офіційну заявку до Федеральної реєстраційної служби з проханням затвердити новий формат документа як постійний.

Імміграція до США. Посилення політики - gram-news.com.ua

Новий варіант анкети вперше було представлено громадськості у травні поточного року. Він містив пункти для даних усіх паспортів, якими користувався іноземець, соціальних мереж за останні п’ять років, номерів телефонів, адрес електронної пошти та, крім того, докладної біографічної інформації за останні п’ятнадцять років, що включає місця роботи, держави, в які відбувалися поїздки, а також адреси фактичного проживання.

Всі ці дані претендент має право не надавати, однак відмова від відповідей значно знижує шанси іноземця на отримання візи.

Оновлений варіант анкети було розроблено та прийнято в рамках загальної стратегії посилення міграційної політики Сполучених Штатів. Держдепартамент не повідомляє, громадянам яких країн доведеться надавати зазначені дані. При цьому у відомстві заявили, що лише 65 тисяч заявок, які подаються щороку, викликають «серйозні підозри». Щодо інших процес залишиться відносно простим.

Ще під час своєї передвиборної кампанії минулого року Дональд Трамп активно виступав за перегляд умов перебування для іноземців, які мають міграційні та неімміграційні візи. Крім того, практично одразу після вступу на посаду американський президент підписав указ, який забороняє в’їзд на територію США громадянам шести мусульманських країн Близького Сходу.

Крім того, минулого тижня Дональд Трамп представив чергову ініціативу, відповідно до якої кількість легальних мігрантів протягом найближчого десятиліття має скоротитися щонайменше на п’ятдесят відсотків.

Після реєстрації нової форми анкети громадськість може протягом шістдесяти днів озвучити свої претензії, які Федеральна реєстраційна служба має розглянути.

Нагадаємо, що нещодавно Трамп також запропонував скасувати грінкарти, щоб усунути ефект «ланцюгової міграції», відповідно до якого правом переїхати до США наділяються всі найближчі родичі іноземця, який отримав візу.

Rate this post