Міграційне право

Імміграційний указ Трампа: продовження історії

Верховний суд Сполучених Штатів ухвалив рішення тимчасово зняти обмеження виконання імміграційного указу Дональда Трампа. Нагадаємо, що раніше заборона була введена рішенням суду до Гонолулу.

Імміграційний указ Трампа: продовження історії - gram-news.com.ua

За словами судді Ентоні Кеннеді, було скасовано пункт рішення Апеляційного суду, згідно з яким уряду заборонялося відмовляти у в’їзді іноземцям, які або мають офіційні гарантійні листи від профільних відомств, або тим, що внесені до списків програми підтримки та прийому біженців. Апеляційний суд, який відбувся 8 вересня, залишив без змін обмеження, які раніше ввели суд до Гонолулу. Крім того, в результаті апеляції не було переглянуто рішення, яке дає змогу в’їжджати на територію Сполучених Штатів іноземцям, чий візит до моменту видання указу вже був схвалений відповідними органами.

Нагадаємо, що новий імміграційний указ Президента США почав діяти 29 червня. Відповідно до документа, в’їзд на територію Сполучених Штатів забороняється громадянам шести держав із перевагою мусульманським населенням. Винятком можуть стати лише громадяни, які мають у США близьких родичів.

Посилення міграційної політики – це загальна тенденція, що простежується в діях Адміністрації Президента США протягом щонайменше півроку. Про це також свідчать документи, які нещодавно були опубліковані Міністерством внутрішньої безпеки. Ці документи зводять до мінімуму список винятків у питаннях депортації та розширюють перелік підстав для обов’язкового видворення. Наприклад, якщо раніше нелегали, які не досягли повноліття, могли навчатися на території Штатів, і за ними закріплювалося право згодом легалізувати своє становище в країні, то тепер вони втратили таку можливість. Винятком стануть лише ті діти мігрантів, які вже були внесені до списку винятків відповідно до попередньої редакції правил.

Крім того, у документах зазначено про набір п’яти тисяч нових агентів, які сприятимуть якнайшвидшій депортації нелегалів. Йдеться про агентів сухопутного прикордонного контролю та охорону повітряного та морського кордону.

Відповідно до офіційних даних, сьогодні на території Сполучених Штатів налічується близько 11 мільйонів іноземців, які мешкають у США нелегально.

Rate this post