IGov

Довідку про несудимість тепер можна оформити через інтернет

Довідку про відсутність судимості можна отримати в режимі 24/7. Подібну послугу надають сервісні центри МВС та Департамент інформаційних технологій МВС. Громадянам ця довідка потрібна для оформлення паспорта для виїзду за кордон, відновлення втраченого паспорта, оформлення громадянства, при встановленні опіки, прийомі на роботу та з інших причин.

Довідку про несудимість тепер можна оформити через інтернет - gram-news.com.ua

За словами Арсена Авакова, міністра внутрішніх справ України, раніше отримання довідки про несудимість було пов’язане з корупцією та іншими порушеннями, проте онлайн-сервіс зробить цю державну послугу максимально прозорою. Крім того, підвищиться “пропускна спроможність” сервісних центрів. Це особливо актуально з огляду на те, що щорічно подається близько 800 тисяч заявок на оформлення довідки. Тепер з’явиться можливість оформити необхідний документ у два кліки – залишиться лише дочекатися повідомлення про готовність документа, який прийде заявнику на електронну пошту.

Запустити електронний сервіс Міністерству внутрішніх справ допомагало Державне агентство з питань електронного уряду України за підтримки програми EGAP, яке фінансується Швейцарською Конфедерацією.

Для онлайн-замовлення довідки слідує:

  • перейти на адресу hsc.gov.ua або mvs.gov.ua;
  • пройти реєстрацію через BankID або електронний цифровий підпис;
  • заповнити форму та вказати в ній сервісний центр МВС, в якому вам буде найзручніше забрати готову довідку;
  • дочекатися електронного листа про готовність документа або перевірити його статус онлайн за вказаними адресами;
  • отримати готову довідку у сервісному центрі МВС, який був обраний вами раніше.

Крім зазначених випадків, довідку про несудимість необхідно оформляти всім учасникам тендерів, тому тепер близько 200 тисяч учасників державних закупівель, які щороку звертаються за довідкою, зможуть зробити це в онлайн-режимі – від них знадобиться лише цифровий електронний підпис.

Нагадаємо, що оформити довідку про відсутність судимості у сервісних центрах МВС можна з 1 лютого поточного року. Це нововведення суттєво розширило можливу географію отримання цієї державної послуги громадянами. Крім того, працює єдиний телефон гарячої лінії МВС, де можна отримати професійну консультацію. Аналогічна послуга надається на офіційній сторінці Головного сервісного центру у Фейсбуці.

Rate this post