Технології \ IT

Zoom орієнтований на нову версію програми.

Zoom заявив, що випустять покращену версію своєї надзвичайно популярної програми для проведення відеоконференцій цього тижня.

Це відбувається після того, як проблеми із захистом даних та заходами конфіденційності компанії стали об’єктом пильної уваги.

Фірма заявила, що Zoom 5.0 включатиме модернізовані функції шифрування, щоб допомогти захистити дані і відобразити так званий «зоомбомбінг».

Платформа зараз використовується сотнями мільйонів людей для роботи та відпочинку, оскільки в усьому світі встановлені обмеження.

“Ми заслужимо довіру наших клієнтів і дамо їм радість, зосередившись на наданні максимально безпечної платформи”, – заявив виконавчий директор Zoom Ерік Юань.

Zoom піддався критиці за низку проблем з конфіденційністю, включаючи відправлення даних у Facebook, помилково стверджуючи, що додаток має наскрізне шифрування, і дозволяючи організаторам зборів відстежувати відвідувачів.

Однією з найгучніших проблем програми були інциденти із «зомбомбуванням», коли непрохані гості провалювали зустрічі. Це призвело до того, що кілька компаній, шкіл та урядів припинили використання платформи.

У Великій Британії йдуть дебати про те, чи повинен уряд використовувати Zoom для засідань кабінету, після того як прем’єр-міністр Борис Джонсон написав у Твіттері фотографію, яка включала ідентифікаційний номер останньої зустрічі.

Також повідомлялося, що Елон Маск заборонив використання Zoom для зустрічей SpaceX з міркувань безпеки. Nasa, яка є одним із найбільших клієнтів Space X, також не дозволяє співробітникам використовувати його.

Тим часом Сінгапур призупинив використання відеоконференцій Zoom своїми вчителями після «дуже серйозного інциденту» під час уроку вдома.

Раніше цього місяця Zoom заявив, що призупинить розробку будь-яких нових функцій, щоб зосередитися на питаннях безпеки та конфіденційності.

Пан Юань вибачився за «нестачу» з питань безпеки та пообіцяв вирішити проблеми, сказавши, що використання Zoom різко зросло так, як він ніколи не міг передбачити до пандемії коронавірусу.

Це сталося через те, що кількість користувачів на день зросла до 200 мільйонів з 10 мільйонів менш ніж за три місяці.

У той же час генеральний прокурор Нью-Йорка звернувся до фірми, висловивши стурбованість щодо її здатності впоратися зі зростанням користувачів.

У листі з офісу генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс запитали Zoom, чи він переглядав свої заходи безпеки, оскільки його популярність зросла. Він також зазначив, що у минулому додаток не поспішав вирішувати проблеми.

У відповідь на запит BBC про коментарі представник компанії сказав: “Zoom дуже серйозно ставиться до конфіденційності, безпеки та довіри своїх користувачів”.

Rate this post