Міграційне правоЮридичні послуги

Як продовжити дозвіл на проживання в Україні

Коли іноземцю необхідно залишатися на території держави протягом року, і більше, необхідно замислитися над оформленням такого документа, як дозвіл на проживання.

У нашій державі діє два види такого дозволу: постійний та тимчасовий дозвіл на проживання. Термін дії постійної посвідки на проживання, відповідно, необмежений, а ось тимчасовий дозвіл має певний термін дії. Останній документ оформляється на 1 рік, але, маючи вагомі причини, дозвіл можна продовжувати.

Підстави для продовження терміну дії посвідки на тимчасове проживання.

Отримати тимчасовий дозвіл на проживання не так просто, але якщо Вам знадобиться продовжувати цей документ – процедура точно повториться. Вам доведеться подавати аналогічний пакет документів до міграційної служби за 15 днів до закінчення терміну дії попередньої посвідки.

Основними причинами для того, щоб продовжити посвідку на проживання в Україні можуть послужити:

Тимчасовий дозвіл на проживання в Україні
  1. хвороба іноземця, або його близького родича (так само вважається вагітність та пологи), чому є підтвердження – довідка з державної медичної установи;
  2. необхідність залишитися в країні для
  3. оформлення спадщини;
  4. стихійного лиха чи інше
  5. надзвичайна подія на території рідної країни іммігранта;
  6. необхідність продовжити перебування в державі через оформлення документів на дозвіл на проживання або громадянство в Україні.

При підготовці документів для ДМС, слід ще раз звернути увагу на список необхідних паперів. Для продовження права на проживання в Україні необхідно представити:

  • 4 фотографії стандартного формату;
  • переклад паспорта, завірений у
  • нотаріальному порядку;
  • заява іммігранта та приймаючої особи
  • (також подається копія паспорта та паперів на житло приймаючої сторони);
  • документ, що доводить вагомі підстави для продовження перебування в Україні.

Юридичний супровід процедури

Якщо Ви збираєтесь продовжувати дозвіл на проживання самостійно – Вам варто запастися хорошим багажем нервів і часу, оскільки процедура отримання та продовження посвідки проходять однаково важко. Але є спосіб зробити все швидко та правильно: необхідно просто звернутися до компанії «Zigma». Ми проконсультуємо Вас з усіх, що стосуються справи, тем, вирішимо важкі питання і надамо дозвіл легально жити в країні скільки знадобиться (і скільки можливо) лише за 2-3 робочі дні.

Rate this post