Міграційне правоЮридичні послуги

Посвідка на проживання в Україні на підставі працевлаштування

Посвідка на проживання є офіційним дозволом іноземця перебувати в країні понад 180 днів, передбачених візою. Одним із видів такого документа є тимчасова посвідка, яка дає можливість залишатися в Україні 12 місяців, з можливістю продовження візиту ще на рік.

Найпопулярнішою підставою оформити дозвіл на проживання в Україні є офіційне працевлаштування в країні.

Як іноземцю отримати роботу в Україні?

Жоден іноземець не має права працювати на території держави, громадянином якої не є, без дозволу на працевлаштування (за винятком тих, хто отримав постійний дозвіл на проживання в Україні).

Для того, щоб отримати подібний документ, іноземцю слід по приїзді подати до територіального центру зайнятості такі документи:

  • заяву обумовленого зразка;
  • підтвердження письмово у тому, що передбачувана робота передбачає доступу до державної таємниці;
  • 2 фотографії стандартного формату для документів;
  • засвідчений відповідним чином диплом;
  • копія переказу паспорта, завірена у нотаріальному порядку;
  • довідка про відсутність судимості іноземця;
  • медичний витяг про стан здоров’я.

Після того, як Ви у встановлені терміни подасте всі необхідні папери,  Комісія центру зайнятості розглядатиме їх та ухвалить відповідне рішення.

У разі, якщо результат з вашого питання виявиться позитивним – роботодавець протягом місяця має сплатити необхідне держмито за отримання дозволу. В іншому випадку цей документ буде анульований.

Після проходження цієї тривалої процедури Ви отримаєте право на працевлаштування в Україні. Далі – у Вас вже буде можливість оформляти посвідку на проживання в Україні (подробиці процедури та терміни подання документів для отримання посвідки на проживання в нашій країні можна переглянути тут).

Отримати посвідку швидко? Допоможуть юристи!

Якщо Ви плануєте приїхати в країну з метою роботи або Вам необхідно залишитися в Україні з якихось інших причин, і найкращим способом це зробити є дозвіл на проживання через працевлаштування, звертайтеся до юридичної компанії «Zigma». Наші фахівці грамотно підготують для вас усі необхідні папери, подадуть у відповідні органи та отримають такий важливий дозвіл за максимально короткі терміни.

Rate this post