Страхування

Страховий поліс для туриста: чому це важливо

Існує думка, що з появою можливості подорожувати Європою без віз зникла і необхідність оформлювати страховку. Це загалом характеризує те, наскільки безтурботно наші громадяни ставляться до власної безпеки, здійснюючи далекі поїздки.

Страховий поліс для туриста: чому це важливо - gram-news.com.ua

Насамперед слід зрозуміти, що наявність страхового поліса – це не примха консульств, які відмовлялися видавати візи без цього документа. Це питання комфорту та особистої захищеності кожної людини, яка опинилася в іншій країні. Ціни на медичні послуги в Європі істотно вищі за українські цінники, де донедавна існувала медицина, яка нехай і умовно, але все ж позиціонувалася як безкоштовна. Тим часом, за один лише 2016 рік на території Європейського союзу страховим свідоцтвом, оформленим заздалегідь, вимушено скористалося 302 мандрівники, а середня вартість одного курсу медичної допомоги склала трохи більше ніж 2 тисячі євро. У шести випадках потерпілим знадобилася медична евакуація і репатріація за станом здоров’я. А це вже близько 4 тисяч євро. До речі, звичайне промивання шлунка в європейських лікарнях коштує близько 400 євро, а отруєння, як відомо, найпоширеніша причина звернень іноземних громадян до медичних закладів.

Хоч би як парадоксально це прозвучало, на візовий режим був певною мірою корисний для наших співвітчизників. Якщо раніше, отримуючи візу, вони вимушено оформляли і страховку, то тепер багато хто вирушає до Європи, покладаючись виключно на випадок та везіння. Якщо в перші місяці безвізу працівники європейських прикордонних служб цікавилися у мандрівників наявністю поліса, то тепер деякі країни відмовилися від цієї умови. Зокрема, на сайті німецького посольства в Україні розміщено інформацію про те, що оформляти страховий поліс для поїздки до Німеччини наразі необов’язково. Проте, співробітники посольства все ж таки наполегливо рекомендують це зробити.

Страховку для поїздки за кордон можна оформити як у страховій компанії, так і у туристичного оператора, причому найчастіше подібні установи можуть співпрацювати з клієнтами віддалено – клієнт заповнює на сайті форму заявки, а через встановлений час отримує на електронну поштову скриньку готовий страховий поліс, який можна надрукувати.

Rate this post