Технології \ IT

Акції Twitter підскочили після того, як Маск збільшив зобов’язання щодо поглинання до 33,5 мільярда доларів під час переговорів про друге фінансування.

Нові документи показують, що Ілон Маск планує викласти 33,5 мільярда доларів у своєму прагненні оволодіти Twitter.

Маск веде переговори із засновником та колишнім генеральним директором Twitter Джеком Дорсі та іншими акціонерами, щоб допомогти фінансувати або продати свої акції для завершення угоди. У листі до інвесторів, які підтримують холдингову компанію, яку Маск створює для приватизації Twitter, генеральний директор Tesla та SpaceX висловив готовність завершити угоду.

Акції Twitter зросли більш як на 5% після кількох годин після виходу новин, а акції Tesla впали приблизно на 1%.

Як раніше повідомляв Девід Фабер із CNBC, очікується, що Ілон Маск буде тимчасовим генеральним директором Twitter протягом кількох місяців після того, як він завершить угоду щодо придбання за 44 мільярди доларів.

Угода викликала суперечки з того часу, як Маск вперше запропонував її у квітні, і акції торгуються нижче ціни придбання в 54,20 долара, що говорить про те, що інвестори мали відносно низьку впевненість у тому, що угода відбудеться за цією ціною.

Раніше в травні Маск викликав падіння акцій Twitter, коли сказав, що збирається «припинити» угоду на суму 44 мільярди доларів, доки він досліджує частку підроблених та спам-акаунтів на платформі. Маск запропонував на технологічній конференції All In Summit у Майамі, що його угода з Twitter має бути укладена за нижчою ціною, враховуючи його побоювання щодо недостовірної діяльності та облікових записів на платформі.

У своєму звіті про доходи за перший квартал Twitter визнав, що в соціальній мережі існує низка «фальшивих або спам-акаунтів», поряд із законним щоденним активним використанням, що монетизується, або користувачами (mDAU). Компанія написала в заяві: «Ми провели внутрішню перевірку вибірки облікових записів та підрахували, що середня кількість помилкових або спам-акаунтів у першому кварталі 2022 року становить менше 5% наших mDAU протягом кварталу». Twitter також визнав, що за останні три роки завищив кількість користувачів на 1,4–1,9 мільйона користувачів.

Раніше у середу. Акціонери Twitter проголосували за те, щоб не переобирати співгенерального директора Silver Lake Егона Дурбана до ради директорів компанії. Дурбан через Silver Lake є давнім діловим партнером та спонсором компаній Маска та минулих ділових угод.

5/5 - (1 vote)