Юридичні послуги

Судовий захист іноземців в Україні

Можливість судового захисту своїх інтересів є одним із основних прав людини та громадянина. Кожен має право відстоювати свою позицію у судових інстанціях, і це офіційно закріплено у таких солідних міжнародних документах, як Загальна декларація прав людини та Європейська конвенція з прав людини. До того ж, у юриспруденції існує таке важливе поняття, як самозахист права – особисте відстоювання своєї правоти у суді. Вся діяльність з охорони прав і свобод людини від порушень чи посягань грунтується і тримається саме на можливості захисту своїх інтересів у ході розгляду кожної справи чесним і неупередженим судом. Саме на неухильному дотриманні всіх цих задекларованих принципів має базуватись вся система правосуддя. Адже у випадку, коли права людини порушені, і відсутня можливість їх відновлення та захисту, важко назвати цю правову систему справді демократичною.

Однак якщо змоделювати ситуацію, в якій відстоювати свої інтереси в суді доводиться іноземцю, то можна побачити, з якими труднощами йому доведеться зіткнутися. По-перше, людина може не знати державної мови, а наше судочинство ведеться виключно українською. По-друге, далеко не всі громадяни України орієнтуються у нашому законодавстві, тим більше процесуальному, що вже говорити про іноземців.

Для того, щоб принципи судочинства виконувались на ділі, а не обмежувалися лише декларацією, іноземцю не обійтися без грамотного захисту у суді. На щастя, юристи міжнародної юридичної компанії «Зігма» є справжніми експертами своєї справи, мають багатий досвід судової практики та готові стати на Ваш бік у будь-якій біді.

Rate this post